Voetreflexologie

 

In ons lichaam lopen bloedbanen, zenuwbanen, lymfebanen, maar ook energiebanen. Voetreflex werkt met deze energiebanen. Elke energiebaan is verbonden met elk deel van ons lichaam, met spieren, botten, weefsels, organen. Als de energiebaan goed vrij is, zodat de energie goed kan doorstromen, dan hebben wij geen (pijn)klachten.  Als de energie wordt geblokkeerd, dan krijgt de spier, het weefsel of orgaan niet voldoende energie en dat geeft dan klachten. Om de energie weer te laten stromen kan ik druk geven op de beginpunten. Die beginpunten zitten op de oren, op de tong maar ook op de handen en voeten. Omdat ik pedicure ben  zijn de reflexpunten op de voeten voor mij erg interessant. Door druk te geven aan het begin van de energiebaan gaat de energie weer stromen waardoor de klacht verminderd en uiteindelijk verdwijnt. Hoe langer de klacht ergens zit, des te langer het vaak duurt om het met voetreflex te verhelpen. Soms is de pijnklacht na 1 of 2 keer masseren al verholpen.

Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, fysiek, geestelijk of emotioneel.

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

In het westen wordt voetreflex massage sinds ongeveer 150 jaar toegepast. In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen al duizenden jaren toegepast. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen.

Voetreflex heeft de volgende effecten:

• Geeft ontspanning zowel geestelijk als lichamelijk

• Werkt ondersteunend bij chronische ziekten

• Het geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten

• Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam

• Het is een natuurlijke en veilige methode

• Werkt genezend en ondersteunend maar ook preventief.

 

Mocht u ergens pijnklachten hebben, dan kunt u dat aangeven bij mij en kan ik het reflexpunt na de pedicurebehandeling masseren.