18-12-2021

Vanaf 19-12-2021 gelden er nieuwe maatregelen ivm corona. Pedicures zijn gesloten maar mogen wel open voor medisch noodzakelijke voetzorg.

Wanneer is er sprake van medisch noodzakelijke voetzorg?

 1. Een ingroeiende nagel of traumanagel die zonder behandeling risico heeft op ontsteken.
 2. Een likdoorn die zonder behandeling dreigt te gaan ontsteken.
 3. Eelt of kloven waarbij zonder behandeling verhoogd risico is op onderhuidse bloedingen of ulcus.
 4. Open kloven bij personen met risicovoeten (diabetes mellitus, vaatlijden, reumatische aandoeningen, kanker, neurologische aandoeningen).
 5. Een achterliggende aandoening* waarbij het risico op complicaties aanwezig is als er geen behandeling zal plaatsvinden. 
 6. Een hypertrofische nagel die als gevolg van extreme dikte in de huid drukt en zonder behandeling zal leiden tot een ontsteking. 
 7. Voetzorg bij personen met diabetes mellitus en zorgprofiel 3 en 4: in tegenstelling tot de eerste lockdown is het in het geval van gecontracteerde voetzorg niet noodzakelijk dat de podotherapeut een schriftelijke indicatie voor fysieke zorg aan de medisch pedicure afgeeft. De gebruikelijke werkwijze is van toepassing, waarbij de medisch pedicure werkt volgens het door de podotherapeut opgestelde persoonlijke behandelplan.

 

26-11-2021

Maatregelen voor pedicures en medisch pedicures, geldig vanaf 28 november 2021:

 • Pedicures en medisch pedicures werken tot max. 17.00 uur;
 • Pedicures en medisch pedicures mogen wél na 17.00 uur werken als de behandeling valt onder de zorgkaders van de Wkkgz;
 • Mondmaskerplicht cliënten tijdens totale cliëntcontact;
 • Houd (zoveel als mogelijk) anderhalve meter afstand.